Stuehuset

 

”Perlen” bebos af Henning, Jette, Anders, Katrine og Kristian Bach, hundene Perle og Freja, et ukendt antal katte, grise og vores Charolais besætning.

Perlen” er en idyllisk lille bondegård – der med sine ca. 40 ha ligger i Skamstrup, en lille by uden for Mørkøv på Vestsjælland.

 

Henning har siden 1989 været selvstændig landmand. Først med grise og nu primært med planteavl på ca. 150 ha jord. I 2004 blev so- og smågrise produktionen skrinlagt, og grise-bestanden blev reduceret til på årsbasis kun at være ca. hundrede slagtegrise på Friland og dybstrøelse, kødkvæg af Racen Charolais samt planteavl. 

Jette er uddannet korrespondent og søger p.t nye udfordringer, da hun desværre blev fyret efter 18 år i samme firma.


Anders er færdig med uddannelsen til landmand/driftsleder, har købt en lille ejendom ved Jyderup, hvor han og kæresten nu bor. Han arbejder på Mineslund ved Kalundborg.

Katrine har aflsuttet HG i Holbæk og er nu igang med landbrugsuddannelse. Hun er i praktik på Frenderupgård ved Grevinge.

Kristian går på Midtsjællands efterskole i 10 klasse. Også han vil gå landbrugsvejen.

Perlen har en mindre mose, og her var vi nødt til at have en ko til at gå og græsse, så i 1993 købte vi en Hereford lignende kvie. Den er siden blevet til en besætning af kødkvægsracen Charolais. Vi købte i 2002 på Roskilde Dyrskue vores første Ægte Charolais Tyr og han har gjort sit arbejde godt. Ud over de kalve han har avlet, så har vi hen over årene købt flere Charolais dyr til. Besætningen er nu på 25 moderdyr, 1 foldtyr, kvier, ungtyre og de kalve der kommer til i løbet af året. Vi er registreret som en Aktiv Avlsbesætning. - Anders ejer nogle af dyrene og Kristian har også et par stykker.

 

Vores køer går om vinteren i en stald med dyb strøelse, hvor de har mulighed for også at gå ud i snevejret og få lidt frisk luft. Om sommeren går de på markerne og gumler græs i sig. Derudover får de kraftfoder, halm og ensilage.

 

Grisene bor ude på marken i små ”jern-telte” med tilhørende mudderpøl. .

På Perlen er der også, geder, kaniner og høns.